Keppihevosten kokotaulukko

Kuinka valitsen itselleni sopivan keppihevosen?

Kannattaa aluksi miettiä millaiseen käyttöön keppihevonen tulee. Vaellushevoseksi tai esteratsuksi ei ehkä kannata valita kovin kookasta ja painavaa hevosta, kun taas koulukentillä isokokoisempi ratsu voi olla näyttävä näky. Kannattaa siis hevosen ulkonäön lisäksi ajatella myös mm. hevosen kokoa, painoa ja harjan pituutta. Lyhyempi harja on helpompi pitää siistinä kuin pitkä hulmuharja, joka voi takkuuntua ilman huolenpitoa. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomio myös siihen, että kaikille myynnissä oleville hevosille ei tule automaattisesti varusteita mukaan (niitä voi kyllä tilata mukaan lisähinnasta). Huomiothan myös, että Taideponin keppihevoset eivät sovellu aivan pienten lasten leluiksi (esim. suitsissa on pitkiä remmejä ja pieniä solkia, jotka voivat aiheuttaa tukehtumisvaaran).

Taideponin keppihevoset on tehty kestämään normaalia käyttöä, mutta ei liian kovaa riepottelua. Noudattamalla lisätiedoista löytyviä keppihevosen hoito-ohjeita saat kepparisi säilymään hyvänä mahdollisimman pitkään. Huomaathan kuitenkin, että vaikka hyvällä huolenpidolla keppihevosesi voi säilyä siistinä sukupolvienkin yli, ei se kovassa käytössä säily ikuisesti, vaan kuluu ajan myötä kuten mikä tahansa muukin käyttötavara.

Kokotaulukko:

Tämä kokotaulukko koskee vain Taideponin keppihevosia. Muilla tekijöillä saattaa olla omia kokotaulukkojaan, jotka voivat poiketa tästä. Seuraavat kuvat ovat esimerkkejä siitä, minkä kokoisia kuhunkin kokoluokkaan kuuluvat keppihevoset ja -ponit suunnilleen ovat. Pientä vaihtelua voi esiintyä, sillä jokainen karvakorva on uniikki yksilönsä ja käytän useita erilaisia kaavoja niiden tekemiseen.